I. ALCALOM workshop

I. ALCALOM workshop: élmény-salátakészítés a Fasor pékségben Ádám mikrozöldjeiből és a Natúr spájz zöldségeiből

Az ízek mindannyiunk elképzelését felülmúlták, a zöldségek a piacon kaphatóknál is elevenebb ízűek voltak, a boltban vásárolt zöldségekkel pedig össze sem hasonlítható. Friss, lédús, harsanó retek, lollo saláta és újhagyma a Pilóta-saláta fő összetevői, a mikrozöldek harmonikusan egészítették ki erőteljes ízükkel a saláta-kompozíciót. Az öntet – olívaoolaj és balzsamecet keveréke – kissé fanyar, édeskés, nagyon illett a friss zöldségekhez.

Beszélgettünk étkezési / ebédelési szokásainkról: van, aki otthon ebédel, van, aki a munkahelyére hozatja az ebédjét, van, aki előre megfőzi otthon, de abban egyformák vagyunk, hogy szívesen fogyasztunk salátát és zöldséges ételeket. Hogy melyik szokásnak van a legkisebb ökológiai lábnyoma, vitatkoztunk: talán a legkevésbé szerencsés kész ételt rendelni, de ha azok helyben termesztett, friss zöldségekből készülnek, már más a helyzet, és ha magunk készítjük az ételünket messziről importált összetevőkből, az sem környezettudatos. A legjobb választás a helyi termelőktől vásárolt zöldségekből készített étel, mi ezt választjuk.

 

naturam furca expellas, tamen usque recurret – a természet, ámbár időre órára elkergettethetik, megtér nemsokára